Perníčky u nás neodmyslitelně patří k Velikonocům. Jako dítě si pamatuji, že jsme pekli pouze na Vánoce perníčky, na Velikonoce nikdy. Od té doby, co mám sama děti, peču každý rok beránka, linecká vejce, mazance a perníčky. Takže předvelikonoční doba je u nás stejná, jako ta předvánoční. Naše domácnost je provoněna vanilkou a perníkovým kořením. Vytvořte si i vy ty nejkrásnější velikonoční svátky a připravte si ty nejlepší perníčky. Mám pro vás jeden zaručený a léty vyzkoušený recept. Přizvěte malé pomocníky a pusťte se do pečení.
Co budeme potřebovat?
750 g hladké mouky, 200 g lesního medu, 250 g moučkového cukru, 3 celá vejce, 2/3 kostky hery, 1 polévková lžíce jedlé sody, 2 lžíce perníkového koření, kakao dle chuti.
Jak budeme postupovat?
Všechny uvedené suroviny zpracujeme v těsto, které dáme na 15 minut do lednice. Vykrajujeme velikonoční tvary – beránky, ovečky, kraslice. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 C dozlatova.
Zdobíme bílkovou polevou nebo promažeme povidly a polijeme čokoládovou polevou.