Nechcete v kuchyni trávit zbytečný čas? Řiďte se jednoduchými radami, které vám práci zjednoduší

od Nikola Jaroschová
   2 minuty čtení
Triky kuchyne

Zdroj: Shutterstock

V životě každého z nás jsou věci, o kterých si říkáme, že kdybychom je znali dříve, mohli jsme si hodně práce usnadnit. Také to znáte, že ano? Někdy se takto zamyslíme nad věcmi, které nyní sice bereme jako samozřejmost, ale ne vždy tomu bylo právě takhle. A kdybychom o nich věděli dříve, mohli jsme si ušetřit čas i úsilí.

Takovým místem, kde se hodí nejrůznější nápady, triky, tipy a vychytávky, je právě kuchyně. Zde většina z nás tráví mnoho času a určitě se shodneme na tom, že nějaký ten fígl by se tady bezesporu neztratil. A víte, co je na tom nejlepší? Že jich pro vás máme hned několik!

Ušetřete si čas

V kuchyni sice trávíme hodně času a určitě oceníme, když si ho budeme moci trochu ušetřit, co myslíte?

Kupříkladu loupání česneku. Ten se sice hodí do mnoha jídel, ale to loupání je někdy vážně otrava. Jak na to? Odříznete kořenový konec a poté celou paličku připlácněte prkénkem nebo třeba pánví. Stroužky se oddělí a půjdou snáze zbavit slupky.

Milujete zázvor? Je skvělý při nachlazení a těhotným ženám dokáže ulevit od nevolností. Má zkrátka široké využití a mít ho po ruce se vyplatí. A jak ho nejlépe a nejjednodušeji loupat? Věřte tomu, nebo ne, ale nejlépe to jde obyčejnou lžičkou!

Práce může být jednodušší

S příchodem léta přichází ruku v ruce také grilovačky s rodinou a přáteli. Také milujete grilované maso? Pořádnému steaku málokdo odolá!

Nejen při přípravě masa na steaky, ale třeba i na tolik oblíbené carpaccio, kde se maso krájí na velmi tenké plátky, oceníte trik s mrazákem.

Vložte maso na chvíli do mrazáku a věřte, že až ho vytáhnete, bude se vám daleko lépe krájet. A to především na již zmíněné tenké plátky.

Ach ty skořápky

Určitě i vám se někdy stalo, že vám upadl kousek skořápky do vajíčka. Pak jste ji složitě lovili pomocí lžičky, prstu nebo čehokoli jiného, co jste měli zrovna po ruce.

Víte, čím se kousek skořápky loví nejlépe? Dalším kouskem skořápky. A proč? Protože je ostrá a snáze proniká bílkem.

A když už jsme u těch vajíček, také je tak neradi loupete? I tady máme jeden tip: přidejte do vody trochu sody bikarbony a po uvaření je ponořte do ledové vody. Loupání pak bude hračka.

Autor: Karolína Nezbedová

Související články