Nejsnadnější způsob, jak vyčistit gril. Zkuste využít pivo

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení
Jak vycistit gril

Zdroj: Shutterstock

Letní zahradní grilovací párty se nezadržitelně blíží a po dlouhé zimě se všichni těšíme na první sluníčko stejně jako na první venku ugrilovaný steak. Jak nejsnadněji gril po takové párty vyčistit?

Grilované maso, ryby, sýry nebo zelenina jsou skvělou pochoutkou, které k letním měsícům bez pochyby patří. Někdo si ale tento gurmánský zážitek na vlastní zahradě raději odpustí, protože ho odradí čištění mastného grilu.

Gril musí být pokaždé čistý

Čištění grilu po každém použití je totiž nutností. Zaschlé nečistoty by vám totiž mohly příští grilovačku znechutit. Jak si tedy práci co nejvíce usnadnit?

Gril je nejlepší čistit, když ještě je teplý. Skvělým pomocníkem je pivo. Vylijte trochu tohoto zlatavého moku na gril a sledujte, jak rozkládá mastnotu.

Zatímco dopíjíte druhou půlku piva, použijte kartáč a snažte se mastnotu a připáleniny co nejvíce odstranit.

Pivo, ocet nebo alobal

Pokud je vám líto použít pivo, můžete vyzkoušet také univerzální domácí čistič, kterým je ocet. Místo houbičky lze využít cibuli. Napíchněte ji na vidličku a otřete s ní zašpiněnou mřížku.

Jestli doma máte parní čistič, neváhejte ho na gril použít. Pára totiž dokáže nejen odstranit nečistoty, ale také zabít veškeré bakterie.

Rošt můžete účinně vyčistit také obyčejným alobalem. Smotejte ho do kuličky a vydrhněte s ním veškeré nánosy zbytků jídla a mastnoty.

Dopřejte grilu i speciální péči

Čištění grilu po každém použití je opravdu důležité. Pokud na něj ale přece jen zapomenete nebo vás skolí únava, nezapomeňte to udělat před příští grilovačkou.

Jestliže si lahůdky z grilu dopřáváte pravidelně, jednou za čas vezměte úklid pořádně z gruntu za pomocí speciálních čisticích prostředků. Prodloužíte tak životnost vašeho grilu a steaky a jiné dobroty budou stále dobré.

Autor: Karolína Ondrušková

Související články