Bylinkový sirup

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení
Jitrocel sirup

Zdroj: Shutterstock

Bylinkový sirup skvěle osvěží v teplém období, pěkně vychlazený a podávaný s kostkami ledu.

Suroviny:

  • 500 g čerstvých bylinek
  • (nejčastěji se dává heřmánek, levandule, máta, anýz, rozmarýn, meduňka)
  • 3 litry vody
  • 3 kg cukru

Postup:

Vodu s cukrem přiveďte ve velkém hrnci k varu a stále míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí.

Do sladké vody přidejte nasekané bylinky, dobře zamíchejte a nechte 24 hodin pod pokličkou louhovat.

Čtěte také:

matovy sirup

Mátový sirup

Přelijte přes síto, přidejte kyselinu citrónovou a nechte 24 hodin v klidu, a poté můžete používat jako sirup.

Autor: redakce

Související články