Nebude to dlouho trvat a květy černého bezu se promění v černé zlato v podobě načernalých kuliček, které obsahují obrovské množství vitamínů.
A co budeme potřebovat přibližně na jeden litr hotové šťávy či sirupu?
- 2 kg zralých bezinek
 - 2 l vody
 - 1 kg cukru
 - kousek skořice
 - 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry
 - 2 hřebíčky
 
Postup:
Bezinky zbavíme všech stopek, omyté dáme do misky a zalijeme vodou. Necháme louhovat přibližně 24 hodin.
Po uplynutí doby přecedíme přes plátno a pořádně propasírujeme.
Čtěte také:

Růžový sirup
Vzniklou šťávu dáme do hrnce, přidáme zbývající suroviny a na mírném ohni vaříme, dokud se nerozpustí cukr.
Ještě horký sirup nalijeme do předehřátých lahví a uzavřeme.
Skladujeme v chladné a temné místnosti.
Autor: redakce

