Rebarborová marmeláda s levandulí

od andyc
   < 1 minuta čtení
rebarborova marmelada

Zdroj: Shutterstock

Udělejte si domácí rebarborovou marmeládu. Na té si pochutná celá rodina.

A co všechno budeme na tuto skvělou marmeládu potřebovat?

  • 1 kg očištěné a oloupané rebarbory
  • 1/2 kg cukru krystal nebo želírovacího cukru
  • 350 ml vody
  • 1 limetka nebo 1 citrón
  • 4 lžíce sušených levandulových kvítků

A nyní nezbývá než se do toho pustit:

Nejprve si očistíme stonky rebarbory a oloupeme je. Pořádně opláchneme pod studenou vodou a necháme na utěrce pořádně okapat.

Osušenou rebarboru nakrájíme na drobné kousky a zalijeme trochou vody, dokud se nerozvaří. Rebarboru lze i rozmixovat, pokud vám nešmakuje po kouskách.

Do takto připravené směsi přidáme cukr, já osobně mám raději limetkovou než citrónovou šťávu a několik lžic sušené levandule.

Vše uvaříme, dokud marmeláda pořádně nezhoustne.

Celou směs průběžně míchejte a průběžně sbírejte vzniklou pěnu. U želírovacího cukru bude marmeláda mnohem tužší, tak s tím nezapomeňte malinko počítat.

Hmotu ještě horkou sléváme do připravených skleniček, zavíčkujeme a necháme dnem vzhůru vychladnout.

Autor: redakce

Související články