Zeleninový Pad Thai se smaženým tofu

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Rychlé čínské nudle nabité chutěmi. Nebojte se zeleniny, čím barevnější, tím hezčí a tím i zdravější pro naše tělo.

Ingredience

Omáčka

  • 1/4 hrnku citrónové šťávy
  • 1/4 hrnku sójové omáčky
  • 3 lžíce vody
  • 2 lžíce datlového sirupu (javorového,…)
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce rýžového octa

Nudle

  • 400 g rýžových nudlí
  • 1 brokolice (rozdělená na růžičky)
  • 1 červená cibule nakrájená na měsíčky
  • 2 stroužky česneku (na tenké plátky)
  • 1 jarní cibulka (nakrájená na kolečka)
  • hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 uzené tofu

Postup

Nejprve si připravím tofu. Vysušíme ho papírovým ubrouskem, nakrájíme na půlcentimetrové plátky a nasucho ho osmažíme z obou stran na pánvi, dokud nezezlátne. Odložíme do misky.

V druhé misce promícháme všechny ingredience na omáčku. Podle návodu na obalu uvaříme nudle a propláchneme je studenou vodou.

Na středním plameni na pánvi rozehřejem olej, přidáme cibuli a chvilku restujeme. Přidáme brokolici, 2 minuty promícháváme, přidáme česnek a restujeme ještě přibližně půl minuty. Ke vzniklé směsi přisypeme nudle, vlijeme třetinu omáčky a opatrně promícháme. Přidáme kousky tofu a nakonec vlijeme i zbylou omáčku. Když je vše hotové, vypneme sporák a vmícháme jarní cibulku a koriandr.

Přendáme na talíř a servírujeme společeně s nakrájeným červeným zelím, mrkví na proužky a fazolovými výhonky. Můžeme posypat i nasekanými arašídy. Pokud chceme, vše nakonec pokapeme i limetkovou nebo citronovou šťávou.

Související články