Rychlé čínské nudle nabité chutěmi. Nebojte se zeleniny, čím barevnější, tím hezčí a tím i zdravější pro naše tělo.
Ingredience
Omáčka
- 1/4 hrnku citrónové šťávy
- 1/4 hrnku sójové omáčky
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce datlového sirupu (javorového,…)
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce rýžového octa
Nudle
- 400 g rýžových nudlí
- 1 brokolice (rozdělená na růžičky)
- 1 červená cibule nakrájená na měsíčky
- 2 stroužky česneku (na tenké plátky)
- 1 jarní cibulka (nakrájená na kolečka)
- hrst čerstvého koriandru (nasekaného)
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 uzené tofu
Postup
Nejprve si připravím tofu. Vysušíme ho papírovým ubrouskem, nakrájíme na půlcentimetrové plátky a nasucho ho osmažíme z obou stran na pánvi, dokud nezezlátne. Odložíme do misky.
V druhé misce promícháme všechny ingredience na omáčku. Podle návodu na obalu uvaříme nudle a propláchneme je studenou vodou.
Na středním plameni na pánvi rozehřejem olej, přidáme cibuli a chvilku restujeme. Přidáme brokolici, 2 minuty promícháváme, přidáme česnek a restujeme ještě přibližně půl minuty. Ke vzniklé směsi přisypeme nudle, vlijeme třetinu omáčky a opatrně promícháme. Přidáme kousky tofu a nakonec vlijeme i zbylou omáčku. Když je vše hotové, vypneme sporák a vmícháme jarní cibulku a koriandr.
Přendáme na talíř a servírujeme společeně s nakrájeným červeným zelím, mrkví na proužky a fazolovými výhonky. Můžeme posypat i nasekanými arašídy. Pokud chceme, vše nakonec pokapeme i limetkovou nebo citronovou šťávou.