Zázvorky

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Budeme potřebovat:

280 g moučkové cukru, 320 g hladké mouky, 2 celá vejce, 2 žloutky, 1 kávovou lžičku mletého zázvoru, 1 kávovou lžičku prášku do pečiva, pár kapek citrónové šťávy

A jak na ně?

Do husté pěny vymícháme vejce, žloutky, cukr, citrónovou šťávu a zázvor. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.

Na pomoučeném vále vyválíme plát asi 1/2 až 3/4 cm silný a uhladíme ho rukou tak, aby se povrch leskl. Vezmeme formičky a vytvarujeme tvary, jež klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme do druhého dne v chladnu odpočinout. Druhý den pečeme v troubě na 150 stupňů asi 20 min.

Zázvorky by měly vyskočit, takže raději neotvírat troubu, aby opět nesplaskly! Zázvorky by i po upečení měly zůstat krásně bílé, ne růžově zbarvené.

Zdroj Foto: Pixabay

Související články