Žampionová MIX omáčka

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Základ této omáčky je v tom, že nemusíte zahušťovat jíškou, pracně dlouho vařit a že máte do pěti minut hotový dobrý oběd pouze z rostlinných zdrojů. Prostě to všechno vezmete a hodíte do mixéru. Zmáčknete knoflík a máte omáčku hotovou. No není to paráda?

Ingredience:
  • Cca 10 větších žampionů
  • 1 stroužek česneku
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • Čtvrt skleničky sušených rajčat
  • 1 hrnek rostlinného mléka (mandlovo-rýžové)
  • 1 cibule
  • ? hrnku kukuřice
  • ? pórku
  • 1 natural tofu
Postup:
  1. Vezměte si 4 větší oloupané žampiony a vložte je syrové do mixéru. Přidejte česnek, cibulku, lžičku bylinkové soli, lžíci lahůdkového droždí, můžete přidat pár sušených rajčat a zalijte rostlinným mlékem. Pouze aby potraviny byly do ? v mixéru ponořeny. Rozmixujte.
  2. Na pánvi si na olivovém oleji orestujte cibuli, zbytek nakrájených žampionů, přidejte kukuřici, nakrájený pórek a natural tofu. Vše zalijeme žampiónovou směsí a necháme cca 10 minut vařit.
  3. Podávala jsem s celozrnnými těstovinami, nakládanou paprikou a posypané jarní cibulku.

Související články