Základ této omáčky je v tom, že nemusíte zahušťovat jíškou, pracně dlouho vařit a že máte do pěti minut hotový dobrý oběd pouze z rostlinných zdrojů. Prostě to všechno vezmete a hodíte do mixéru. Zmáčknete knoflík a máte omáčku hotovou. No není to paráda?
Ingredience:
- Cca 10 větších žampionů
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička bylinkové soli
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- Čtvrt skleničky sušených rajčat
- 1 hrnek rostlinného mléka (mandlovo-rýžové)
- 1 cibule
- ? hrnku kukuřice
- ? pórku
- 1 natural tofu
Postup:
- Vezměte si 4 větší oloupané žampiony a vložte je syrové do mixéru. Přidejte česnek, cibulku, lžičku bylinkové soli, lžíci lahůdkového droždí, můžete přidat pár sušených rajčat a zalijte rostlinným mlékem. Pouze aby potraviny byly do ? v mixéru ponořeny. Rozmixujte.
- Na pánvi si na olivovém oleji orestujte cibuli, zbytek nakrájených žampionů, přidejte kukuřici, nakrájený pórek a natural tofu. Vše zalijeme žampiónovou směsí a necháme cca 10 minut vařit.
- Podávala jsem s celozrnnými těstovinami, nakládanou paprikou a posypané jarní cibulku.