Recept na dvoubarevné koule jsem se naučila v cukrárně v centru Prahy, kde jsem strávila svá nejlepší léta. Po kuličkách byl vždy ten největší zájem, a tak jsem si dala záležet, abych se je naučila bez chyby a mohla tento výborný recept šířit dále.
Recept:
Na žloutkovou směs:
- 3 žloutky
- 15 dkg másla
- 2 lžíce rumu
Na ořechovou směs:
- 15 dkg moučkového cukru
- 15 dkg mletých vlašských ořechů
- 3 lžíce rumu
- 4 lžíce kakaa
- 1 bílek (nebo 2 lžíce smetany)
Na obalování:
- 10 dkg mletých vlašských nebo lískových ořechů
Do rendlíku si dáme vařit vodu. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyklepeme do vařící vody, kde se nám uvaří. Syrové bílky použijeme na jiné pečivo, třeba na pusinky.
Žloutky uvařené natvrdo nastrouháme a vymícháme dohladka s máslem a rumem. To jsme vyrobili žlutou část, kterou si odložíme do lednice.
[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]
Na ořechovou směs smícháme cukr, mleté ořechy, kakao, rum a bílek, případně smetanu. Z této směsi tvoříme menší placičky, doprostřed každé z nich položíme malou kuličku ze ztuhlé žloutkové masy a zabalíme. Na závěr obalujeme v mletých ořeších. Hotové kuličky udržujeme v chladu!
Zajímají Vás další výborné recepty? Navštivte celou jejich sekci!
Tvojechvilka.cz