Muffiny s jahodami a čokoládou

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Měla jsem chuť na něco lehkého a dobrého. A protože zpracovávám poslední dávky ovoce z mrazáku, padla volba na jahody. Úplně jsem se vrátila do minulého léta, které bylo plné tohoto červeného slaďounkého ovoce…

Ingredience

  • 1 hrnek špaldové hladké mouky
  • 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • 3/4 hrnku rostlinného mléka (já použila mandlové)
  • 1/3 hrnku kokosového oleje
  • špetka vanilkových semínek
  • 1 hrnek mražených nebo čerstvých jahod
  • 1 čokoláda na vaření

Postup

Smícháme nejprve sypké suroviny: mouky, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. Poté postupně přiléváme mléko, olej a vanilková semínka. Promícháme a přidáme jahody a čokoládu oboje nasekané na menší kousky.

Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a lžící lijeme do košíčků těsto. Plníme je přibližně do tří čtvrtin objemu.

Pečeme na 190 stupňů cca 25 minut, dokud nevyndáme testovací špejli čistou. Necháme nejméně 10 minut ve formičkách vychladnout.

Související články