Jahodová sezóna je v plném proudu, pojďte zkusit jahodový koláč z jogurtového těsta s křupavou drobenkou.

Ingredience
Drobenka
- 60 g másla
- 60 g celozrnné špaldové mouky
- 60 g třtinového cukru
- 60 g ovesných vloček
- špetka soli
- 1 lžička skořice
Těsto
- 200 ml bílého jogurtu
- 1 vejce
- 70 g kokosového cukru (můžete nahradit panelou nebo třtinovým cukrem)
- 60 g hladké špaldové mouky
- 60 g celozrnné špaldové mouky
- špetka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- 600 g rozkrájených jahod

Postup
Nejprve si připravíme drobenku. Smícháme všechny přísady na drobenku do drobivé směsi a necháme chvilku odpočinout.
Vymažeme si olejem dortovou formu. Smícháme přísady na těsto kromě jahod a vylijeme směs do dortové formy. Poklademe kouskami jahod a zasypeme připravenou drobenkou. Pečeme na 170 stupňů přibližně 45 minut.