Domácí kysané zelí

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Recept přibližně na pětilitrovou sklenici.

Budeme potřebovat:

3 a 1/2 kg krouhaného bílého zelí

500 g krájené cibule

70 g soli

14 g celého kmínu

A jak na to?

Všechny ingredience důkladně promíchejte a nechte přibližně 3 hodiny odležet. Nezapomeňte směs každou půlhodinu promíchat.

Kdo má rád, může k zelí přidat i hořčičné semínko, kopr, koriandr anebo i pár malých jablíček.

Sklenici naplňte až po zúženou část vrstvami zelí, kde každou vrstvu zelí pořádně stlačte, horní nenaplněnou část sklenice očistěte od zbytků zelí.

Obsah sklenice zatižte buď „Závažím pro kvašení Della Casa“ anebo jiným předmětem tak, aby byl pokrm zcela ponořený po celou dobu kvašení.

Na sklenici položte víčko, ventil nastavte do polohy „kvašení“ a domácí zelí nechte nejméně 3 týdny kvasit na tmavém místě při teplotě 20 až 25 oC.

 

 

Zdroj Foto: 1

Související články