Na mých kurzech ráda ukazuji jednoduché pomazánky z přísad, které jsou snadno dostupné a čistě přírodní. Některé hlavní přísady však lidé nemají moc v oblibě, jako například celer. Tato pomazánka však změní vaše očekávání.
Tajemství této pomazánky je v salátové okurce. Dodá celému pokrmu jemnost a typicky výrazné aroma a chuť celeru krásně zjemní. Tak rychle do pro uskladněné zásoby celeru… a pozor, tuto pomazánku milují i děti (ověřeno v praxi na mnoha kurzech Zdravých svačinek).
Ingredience
- 1/4 bulvy celeru
- 1 Cottage
- 1/4 salátové okurky
- Sůl, pepř
Postup
Nastrouhejte oloupaný celer na jemno, přidejte Cottage, sůl, pepř a promíchtejte. Těsně před podáváním nakrájejte na kostičky salátovou okurku a vmíchejte do pomazánky. Ne dříve, protože okurka pouští vodu a pomazánka by byla moc tekutá.
Podávejte na domácím kváskovém chlebu a užijte si ten mix chutí.