Hruškový cheescake

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Mám ráda lehounké koláče a protože mi kluci chtěli upéct dort, vrhli jsme se na hruškový cheescake. Je lahodný, ovocný, slaďounký a moc dobrý! Skvělá alternativa k dortům, které jsou plné krémů a šlehačky.

Suroviny

Krém

  • 400 g Ricotty
  • 3 hrušky
  • 400 g neochucené Lučiny (jakýkoli smetanový sýr)
  • 100 g třtinového moučkového cukru (třtinový cukr si nasekáte tyčovým mixérem)
  • 4 lžíce datlového sirupu
  • 3 vajíčka
  • 1/4 lžičky zrníček z vanilky
  • kůra z bio citrónu

Korpus

  • 250 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 50 g vlašských ořechů

Postup

Vymažte si dortovou formu máslem. Vezměte sušenky a rozmixujte je na prášek (zvládne i tyčový mixér nebo palička na maso :)). Přidejte i namleté vlašské ořechy a smíchejte dohromady s povoleným máslem. Až budete mít těsto spojené v hmotu, postupně vtlačujte do dortové formy a ještě upěchujte skleničkou, ať je korpus co nejtenčí.

Hrušky oškrábejte, vykrájejte a nakrájejte na tenké plátky. Postupně jimi pokryjte celý korpus.

Pak umixujte všechny suroviny na krém a vzniklou směs vlijte na korpus. Vložte do vyhřáté trouby na 140 stupňů a pečte přibližně 70 minut. Okraje musí být trochu do hněda a prostředek koláče se musí mírně třást. Pak můžete vyndat z trouby a nechat vychladnout.

Vršek dortu jsem ozdobila datlovým sirupem, kterým jsem namalovala spirálu a špejlí protáhla do stran. Můžete dozdobit mraženým nebo čerstvým ovocem, co máte doma.

Související články