Marokánky

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Hromada oříšků a sušeného ovoce spojená pouze banánem. Na kurzu mi to nevěřili, ale opravdu to drží a nic se po upečení nerozpadne. Nejlepší marokánky s domácí čokoládovou polevou – zdravěji už to prostě nejde 😉

 

Ingredience
(cca 16 ks)
  • 1 zralý banán
  • 1/4 hrnku datlí
  • 1/4 hrnku fíků
  • 1/4 hrnku rozinek
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku mandlí

Čokoládová poleva

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce sirupu (javorový, datlový,..)
  • 1 lžíce kakaového prášku

 

Postup

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Banán si rozmačkáme na kaši. Datle, fíky a rozinky si rozsekáme na malé kousky, stejně tak ořechy. Vše smícháme s rozmačkaným banánem v kompaktní hmotu.
Klademe pomocí lžičky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 minut.
Mezitím si připravíme čokoládu. Kokosový olej roztopíme ve vodní lázni, vmícháme sirup, kakaový prášek a dobře zapracujeme.
Marokánky necháme zcela zchladnout a máčíme v čokoládě. Necháme zatuhnout a skladujeme v chladnu.

Související články