Nápoje, které nakopnou váš imunitní systém

od Nikola Jaroschová
   2 minuty čtení
Napje imunita

Zdroj: Shutterstock

Imunitu bychom měli podporovat nejen během studených měsíců v roce, ale klidně po celý rok. Jasně, na podzim nebo v zimě je naše zdraví pokoušeno mnohonásobně více než třeba v létě, ale proč svému tělu a zdraví celkově nejít trochu naproti?

Imunitní systém pracuje neustále. Jeho úkolem je rozlišit, jaké buňky do našeho těla patří a které v něm naopak nemají co dělat. Aby mohl fungovat správně a tzv. „šlapal na plné obrátky“, můžeme ho podpořit. Jak?

Nápoje pro podporu imunitního systému

Abyste podpořili váš imunitní systém, nemusíte nutně běžet do lékárny a kupovat si často předražené tabletky a pilulky.

Našli jsme pro vás super nápoje, které si připravíte za pár korun a na kterých si můžete pochutnat, kdykoli dostanete příležitost.

Šťáva z citrusů

Citron, limetka, pomeranč nebo grapefruit – tohle a další citrusy jsou pro náš imunitní systém naprostá bomba.

Citrusové ovoce v sobě obsahuje neskutečné množství vitamínu C, o kterém je známo, že je skvělou podporou pro imunitu. Nejlepší jsou čerstvé šťávy, které si připravíte doma.

Jablko, mrkev a pomeranč

Kombinace jablka, mrkve a pomeranče zní už na první dobrou velmi lákavě, že ano? S touto trojicí se vaše tělo snadněji ubrání infekcím.

Zatímco jablko a pomeranč jsou zdrojem vitamínu C, mrkev se postará o přísun vitamínu A. I ten je potřebný pro správné fungování imunitního systému.

Šťáva z rajčat

Rajčatová šťáva nemusí být nutně po chuti každému. Pokud vám ale rajčata ani šťáva z nich připravená nevadí, určitě si ji dopřejte.

Rajčata jsou totiž bohatá na vitamín B9, který je jinak známý jako folát. Jeho pozitivním účinkem je snížení rizika infekcí v těle.

Jahoda a kiwi

Kdo by nemiloval jahody! Jsou krásně sladké a příjemně šťavnaté. V kombinaci s vesele zeleným a zrovna tak šťavnatým kiwi vytvářejí perfektní nápoj pro imunitu.

Přidat můžete také mléko, vznikne vám tak jemnější a krémovější konzistence nápoje, na kterém si můžete pochutnat kdykoli během dne.

Autor: Karolína Nezbedová

Související články