Zapečené tortilly s červenými fazolemi

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Někdy přijdete domu a máte hlad. Takový, že byste si normálně dali rohlík se salámem. To bylo dříve! Tato večeře vám zabere stejný čas, ale tělu dodáte mnohem více živin, budete se cítit mnohem lehčeji a ta chuť – ta vás dostane!

Ingredience

  • hrst zelené listové zeleniny (baby špenát, rukola,..)
  • 1 paprika
  • 1/4 okurky
  • 2 rajčata
  • 4 lžíce sladké kukuřice
  • hrst zelených oliv
  • hotový hummus s příchutí česneku (můžete koupit nebo rychle udělat doma z cizrny)
  • 1/2 plechovky červených fazolí, které jsme přecedili
  • olivový olej
  • provensálské bylinky
  • sůl, pepř
  • celozrnné tortily

Ze zeleniny si udělejte salát. Nakrájejte papriku, okurky, rajčata a listovou zeleninu. Přimíchejte olivy a fazole. Zakápněte olivovým olejem, zasypeme bylinkami a kořením.

Pokud máte doma gril, kde můžete zapéct tortily, budete mít skvělou chuťovou variantu.

Stačí pouze rozložit tortilu, potřít ji česnekovým hummusem a zasypat salátem s fazolemi. Tortilu přeložte napůl a nechte ji v grilu pěkně prohřát. Překrojte a můžete podávat s kupou další zeleniny.

Pokud gril nemáte, nahřejte samotnou tortilu na rozehřáté pánvičce a až poté potřete hummusem, navrstvěte zeleninu s fazolemi a zabalte.

Tip! Dejte do tortilly vše, co vám doma zbylo. Potřete jakoukoli domácí pomazánkou a navrstvěte vše, co je po ruce. Rozdrobte tam zbytek karbanátků, nakrájejte tempeh, poklaďte medvědím česnekem a pažitkou. Dejte průchod fantazii.

Související články